En Kärleks Avskedssalut

 
 
Saker med betydelse; trösten, klappen, snällheten.
Oavsett sammanhang, hur hemskt allt må va, glöm inte att man alltid kan få andra att må bra.
 
 
Godnatt Januari! Alltid är du lång och ståtlig och fyller huvudet mitt , och många andras, med snö så vi aldrig riktigt vet vad som händer. Du har gjort ditt, och detta är vaggisor och godnattsagor för dig att somna in till.
 
 

"IMORGON ÄR EN NY DAG

 

Himmelen börjar skymma och vinden blir svag
I ett litet rum vid havet vaknar då Måndag
Ett bylte utan vante eller sko
Börjar där växa och gro

 

Inför ungdomens ångest och obehag
Gnyr trötta Tisdag
”Ensam ska man i världen vandra
Och bara mig själv har jag att klandra”

 

En tredje tung arbetsdag
och tidigt till arbetet tvingas Onsdag
Med diskbråck hjärtstopp samt värk i tänder
Förenas proletärer i alla länder

 

Berusad av kärlek och alldeles knäsvag
Reser sig en omtumlad Torsdag
En vän som förr endast varit tänkbar
Har nu satt sig vid frukostbordet och tänker stanna kvar

 

Arbetsveckan slutar i en ankomstdag
Det är nu vi välkomnar Fredag
Oavsett färg, kön eller mått
Är det i famnen både något skapat och fått

 

En sedan länge förtjänad vilodag
Erbjuds äntligen för slitna Lördag
Utan bekymran över familj och ekonomi
Är tiden obegränsad och dagen fri

 

Försvagad av ett för stort alkoholintag
Vaknar aldrig Söndag
Ty tiden är knapp och räcker inte alltid till
Oavsett vad du ångrar, önskar eller vill"
 
 
 

"SAGAN OM DEN VILSNA BJÖRNEN


Länge var han gömd av barrskogens skuggtäcke, ja, där trivdes han. I den fuktiga mossan gömde han alla hemligheter som han var så förförligt rädd om, på trädens stammar strök han klorna för att anteckna dagarnas solstånd och beskriva diset över myrarna (träden fann han sedan tidig ålder oemotståndligt fascinerade, ja nästan förälskad var han, och att få röra vid granarnas nakna barkdräkt var nästan olidligt åtrovärt) och i tjärnens mörka vatten lade han huvudet när oron var som starkast.

 

Denna dag låg Björnen på mage med ena tassen och huvudet under tjärnens yta. En oro hade plågat under natten, då han vemodigt strövat omkring runt i skogen med tårande ögon. Ty denna dag skulle Björnen lämna sin älskade skog. Rykten hade nått hans öron, om en vän så fullbordad att den hade förmåga att rymma alla skogens hemligheter dennes ägare berättade för den och all väderförändring antecknad i datumordning. Denna vän var ny i trakterna och lystrade till namnet Dagbok.

 

Dag efter dag passerade björnen nya trakter han omöjligen kunnat föreställa sig innan. Den värmande solen log åt honom och de vackra öppna åkrarna bjöd upp till dans vid skymningen; då flockades rådjuren och reste sig till bakbenen i en hyllning till sommarens ljuvhet. Många saker fascinerade Björnen under hans färd, men mycket gjorde honom även illa till mods. Till exempel bron över sundet som luktade ruttet, och visst var det så, det var blodet av Björnens förälskelser som stelnat på deras tillyxade och lemlästade kroppar, vilka rådjuren märkte med sina klövar när de galopperade över bron.

 

Efter fyra månader av sökande var Björnen full med hemligheter och oro, ty ingen mossa hadehan dem att gömma i och ingen tjärn att svalka sig i. Vid denna tidpunkt befann sig björnen långt hemifrån, så långt att städernas ljus börjat nå hans ögon och avgaserna påverkade hans känsliga nos. När dagen kom, då den omtalade och ack så efterlängtade vännen uppenbarade sig för Björnen befann han sig sedan länge tillbaka i upplösningstillstånd. Åsynen av vännen, som i själva verket inte var något annat än flera förälskelsers lemlästade, slagna kroppar vilka torterats ut till tunna blad - utan ett enda spår kvar av den ljuvligt luktade barken som nu hyvlats av för att blotta det inre och känsligaste organet - knäckte honom helt. Dygn efter dygn passerade men Björnen låg still, med sin känsliga nos vilande på de vita tunna bladen drömde han om den så vackra barkdräkten som blivit dömd till ett så fruktansvärt öde. Aldrig hade Björnen känns så mycket ånger, aldrig hade han längtat hem så starkt att det värkte i tassarna. ”Sökandet var förgäves. Mina hemligheter göms bäst i fuktig mossa och dimmans höjd över marken lämnar själv spår i hela skogen. Dessutom, känner jag en stor saknad av träden, mina livs kärlekar.” konstaterade Björnen med förtvivlan, innan han satte nosen i vädret och kvickt reste sig upp för att målmedvetet sätta kurs tillbaka mot skogen.

 

Om han någonsin anlände till skogens dunkla skugga och återigen strövar runt i skogen vet ingen säkert. Men ryktet säger att det var doften av koda, rinnande från alla skogens trädstammar, som träffat Björnens nos.  I ett sista kall på Björnen hade träden försökt ta sina liv för att fylla tomrummet som Björnen lämnat efter sig då han lämnat skogen."

 
Nu sätter vi punkt här va?

Från Amanda till Agnes

Amanda framförde detta tal framför klassen, jag ryckte i munnen för den var förbaske mig det vackraste och mest träffsäkra hjärtat fått ta emot:

 
 

"De var ute på sitt första uppdrag. På matchande röda cyklar for de fram runt kvarteret och de två detektiverna spejade sig ivrigt omkring för att hitta någon tjuv att fånga. Amanda och Agnes cykelklubb var en hyfsat ny detektivbyrå, rättade sagt skulle jag nog säga att de just hade firat sin första halvtimme som klubb. Även då klockan inte slagit Bolibompa än så hade redan höstmörkret börjar komma och de kundekänna spänningen i kroppen.

 

Plötsligt utropar Agnes ”Titta!”

 

”Vad?!” svarar Amanda och de båda stannar sina cyklar.

 

”Såg du? Det var något snabbt som for förbi där borta” säger hon och pekar bort mot balkongerna framför oss.

 

”Ja, jag såg”! Utropar Amanda och pekar mot taken på ett helt annat ställe. ”Någon med en svart mantel!”

 

”Och en lång hatt!” tillägger Agnes.

 

Agnes tittar seriöst på Amanda och säger ”Vi måste ta fast han så han inte gör något taskigt.”

 

”Ja det måste vi, vi måste rädda Östermalmsgatan från ondskan.”

 

Vi var 6 år och cyklade på våra mini cyklar runt och runt kvarteret. Kvarteret vi såg som hem, och som för mig alltid kommer kännas som hemma. Träsnidaren, de olikformade husen som på något sätt skapar helhet, cykelrampen jag försökte kunna spela fotboll mot, de hemliga gångarna under balkongerna som vi älskade som små, men framför allt min bästa kompis Agnes som jag alltid kunde springa över till som jag visste, och fortfarande vet, alltid fanns där. ”Jag går över till Agnes”. Nu när jag tänker efter måste det vara den mest genomgående fras jag använt genom alla åldrar.

 

Att tänka att 2015 kanske är det år då vi kommer flytta måste jag säga svider lite. Jag kan känna att det är skönt att flytta hemifrån, men jag vill helst ha med mig min favoritgranne.

 

När jag var 9 så flyttade jag till Vallentuna, bort från Östermalmsgatan, jag blev din ”Vallentuna-kompis” och du blev min ”Umeå-kompis”. Vi flög ensamma och hälsade på varandra, fick roliga historier om konstiga människor vi hade fått sitta bredvid på flyget och umgicks som vanligt när vi väl kommit fram. Självklart så driftade vi men jag var aldrig rädd för att vår vänskap skulle försvinna, även då kanske det inte är något man reflektera över som liten. Tre år senare flyttade jag hem och blev rädd. Du hade fått nya kompisar och jag som hade tänkt att det skulle vara Amanda och Agnes som vanligt. Nu var det helt plötsligt Agnes och Runa, en cool tjej från USA som var lika lång som Agnes och såg ut som Agnes och som inte alls gillade mig. Jag skulle kunna dra den historian, men jag tror att ni vet hur det slutade. Och att få dela med mig av dig har man fått lära sig när man är bästis med självaste Agnes Pierre, för henne måste alla i livet få en dos av.

 

Du gillar dikter, kaffe och Leonard Cohen. Jag gillar Youtube, pyssel och te med mjölk och honung. På något underligt sätt känns vi många gånger ultimata tillsammans. Om en är på dåligt humör, kan väldigt lätt den andra bli det, men samma sak gäller för bra humör. Om den ena är ledsen är den andre tröstande. Om den ena är arg är den andre förstående. Om den ena är stressad är den andre lugnande. Men vi har också haft våra tider då detta självklara inte känns självklart.

 

Du går utanför mitt fönster och berättar för din nyfunne vän att där innanför så bor min bästa vän, eller ja, vi var, eller är. Jag sitter inne på mitt rum och ser ut på dig och din nyfunne vän och tänker att där går min bästa vän, eller ja, är du hennes nu?

 

Allt har dalar och höjder. Vi med, men när vi är i en dal är jag i en dal. Hatar den dalen, mest av allt. Men för varje gång vi kommer ut ur den där dalen är det bättre än någonsin, den håller längre än någonsin. Vi har inte alltid varit kompisar, men att inte ha dig i livet skulle inte fungera i min värld, Agnes Pierre. Jag ska nu säga en töntig mening utan att få detta att låta för töntigt, för jag menar den:

 

Du är min syster. Jag kan verkligen inte förklara dig på ett bättre sätt. Vi kan bli irriterade på varandra och du skulle kunna göra vad som helst men jag skulle fortfarande älska dig. Tillsammans har vi gjort för mycket för att det skulle vara som en vanlig vänskap. Och med mycket menar jag att vi har lärt oss att bli oss. Vi har lärt oss att bli Amanda Wisselgren och Agnes Pierre. Utan dig vore jag helt ärligt inte mig. För tillsammans har vi tydligen lärt oss leva.

 

Vi lärde oss att prata

Vi lärde oss att gå

Vi lärde oss att fantisera, åka snowboard, ta chanser

Vi lärde oss fan en sång som vi uppträdde med inför hela skolan?

Vi lärde oss att reflektera, kanske skulle vi inte tagit den låten då jag lät som en knagglig operasångare i

Vi lärde oss att berätta

Vi lärde oss att trösta

Vi lärde oss att förstå

Vi lärde oss att socialisera

Vi lärde oss att acceptera

 

Du är min familj, och min uppväxt. Jag vet att vi kommer klara oss utan varandra, men precis som båda de sakerna så kommer vi fortfarande föralltid finnas kvar. Östermalmstjejerna kommer alltid finnas kvar somewhere over the rainbow. Och jag kommer alltid finnas här för dig. "


Fr Ett Namnsdagsbarn

Idag är min namsdag och det betyder min egen dag i heliga januari och det heliga idag var att jag var ledig, fick se två föreställningar och spela trummor!!!!!
 
Idag släpps min podcast där jag talar ofullständiga meningar med grötig röst och multitaskar talande och tänkande- inget vinnande komcept. Lyssna på mig en timme och låtsas att jag ligger i er soffa å klappar på era huvuden å pussar påå handen. Kolla Mitt I Allt på Podcaster.
 
ps Råka säga fel det finns ju inget som heter att knäppa med händerna!!! Menade naturligtvis knäppa med fingrarna eller klappa händerna
 
Under resten av januari har jag skrivit sagoböcker och sagorim och hyllningstal och en vaggvisa till Amanda, samt drömt en dröm med pappas medvetande i en älgkropp som vaktade ett gyllene hav och det syntes på ögonen. 
 
 
 
 
 
 
 
Får en sån abstinens av att inte ha någon i rummet att ta på med händerna,  peta i kinden, klappa på håret eller bita i axeln. Ska köpa soffa och aldrig ha den tom. 
 

Vykort Från Norrlandskusten

Jag som planerade att filma Avec Lunas Norrlandskust-tour filmade endast en film med inzoomning på mika när hon sover så den blev det inte någe av. Men, för att väga upp så har jag en massa bilder så vi kan ha bildspel!!!!!
 
 
Första stopp var SKELL
                              EFTEÅ
ja det snöade redan då
                          
 
Där pausade vi mest på Riv Huset som jag nu när jag tänker efter  tycker är komplett och där dansade vi till Avec Luna vbvbvbvbvb vänner som man bara blev så stolt i hjärtat av att se för dom rullade över alla!
 
Jag och Mika läste dikter och plinka piano jag menar det är klart det ägde
 
 
 
På lördag vaknar vi plockar ihop väskan och  sen går vi ut genom dörren samt tar bussen norrut. Där frodas renarna vid Frassesskyltarna på ängarna bredvid E4.
 
 
Luleå är ännu vitare och ännu kallare.Det är också som ett avskalat Umeå för de har samma Verket och samma nattpromenader hem och samma folktom-stad känsla. Men det är ockå ngt mystiskt med Luleå som jag inte fått tjing på än men planerar på att undersöka saken vidare för jag
Älskar
Luleå!!!!!!!!
!!!!!!!!!
 
 
Det var antirasistisk demonstration på Luleås gator och de var ganska få 
En manlig medelåldare som var ute och shoppade ropade SD! efter tåget då
 
 
På Luleå- Verket  stod det typ 'Humanity is overrated! Long live the woods!' och istället för 'Republiken Norrland' gick man steget längre för att önska skapa 'Ett Autonomt Norrbotten'
 
Vi fick iaf köpa 5,3or för en tjuga så jag var nöjd
 
 

Fortfarande fyfan va bra. 
 
 
Vi var alltid fem groupies från Umeå som följe till bandet. Detta e vår härskare samt boss hen går under namnet Abba. Vet inte vad groupiesarna kallas än men snart får även vi fan-namn. 
 
 
2much snusk 2much barnförbjudet
 
 
Lollan och Amanda kom till Luleå-spelningarna och det ägde. Jag och Lollan kramades och sjöng allsång till Ingen vill veta vart du köpt din tröja det tyckte jag var jättejättevackert.
 
 
Detta var sick samt lätt bästa spelningen av <3 jag närvarat på. Är nu även groupie för dessa.
 
 
Lovis snubblar på vacker bild.
 
Slutsats: Jag ska fortsättningsvis semestra norrut så  mycket jag orkar. 
 
Juste, jag mår så himla bra. 
 
 

RSS 2.0